Djembé spelen

Djembé spelen

Wat is er mooier om tijdens een bedrijfsuitje met elkaar muziek te maken; muziek verbroedert!

Een muziekspektakel
met uw team

Omdat djembés een geluid kunnen produceren dat kilometers verderop nog te horen is, werd deze trommel traditioneel gebruikt om snel met andere dorpen te kunnen communiceren. Onze rasta man leert u hoe u met de Djembé samen kunt spelen en muziek maken. We beschikken over verschillende trommels, maar ook andere instrumenten waar we u mee laten spelen. Een muziekspektakel is gegarandeerd!
Neem contact op

Speel samen met uw team djembé

Hoe het werkt

De traditionele djembé wordt met de hand gemaakt. Een boomstam wordt uitgehold en bespannen met een geitenvel. Dit vel wordt via een touw-bespanning op de djembé bevestigd. De boom waarvan de traditionele djembés gemaakt worden is de Leky.
Plezier is verzekerd als u met elkaar Djembe gaat spelen, en uit dezelfde trommel kunt u op diverse manieren geluid krijgen.

Stand van uw handen

De toon-klank wordt geproduceerd door op de rand van de djembé te slaan. De vingers worden standaard tegen elkaar aan gehouden; de spieren zijn dan lichtjes aangespannen (waak hierbij voor krampachtigheid).  De duimen moeten altijd voldoende naar boven (achteren) staan, zodat ze niet in aanraking komen met de trommel. Anders kan dit weleens voor zeer pijnlijke ervaringen zorgen!

Verschillende tonen

De toon-klank kan ook met de vingers gespreid worden gespeeld. Hierdoor wordt de toonklank iets ‘wateriger’ en ‘waziger’ van karakter. De toon-klank is, net als de bas-klank, variabel. Dat betekent het volgende:

  • Als de djembé op de rand met alle vingerkootjes wordt geslagen,
    dan is de toon-klank vol en warm van karakter.
  • Als de djembé op de rand met twee vingerkootjes (per vinger) wordt geslagen, dan is de toon-klank scherper, hoger en minder diep van karakter.
  • Als de djembé op de rand met slechts één vingerkootje (per vinger) wordt geslagen, dan is de toon-klank hoog, fel en iel van karakter.

Verder is het mogelijk om de klank te dempen. Dat wil zeggen dat één hand vlak op het vel rust terwijl de andere hand op het vel slaat.

Interesse in Djembé?

Locatie Djembé spelen

Voor elk gewenst aantal personen organiseert Adventure Events op alle gewenste locaties een onvergetelijke dag. Of heeft u zelf een locatie ter beschikking of een mooie locatie in gedachte?

Onze Djembee Rasta man komt graag ook op uw locatie spelen en leert u de geheimen van zijn passie.
Neem geheel vrijblijvend contact op .