4×4 rijden teambuilding

4×4 rijden teambuilding

Op een leuke manier heel veel bereiken, nieuwe inzichten krijgen én werken aan je team? Met 4×4 teambuilding kan het.

Teambuilding met unieke Special Tasks

Adventure Events heeft een aantal Special Tasks ontwikkeld om door middel van 4×4 auto’s uw team goed te laten communiceren en samenwerken. 4×4 rijden kunt u namelijk niet alleen; u ziet vanachter het stuur niet of u aan de rechterkant nog ruimte over hebt. U bent de afhankelijk van de hulp en aanwijzingen van uw passagier. Onze Special Tasks kunt u voor de lol inzetten, maar worden door veel bedrijven ingezet om de communicatie te verbeteren. Wij helpen u meer uit het team te halen en uw doelen te bereiken.

Neem contact op

4x4 rijden met teambuilding

Swamp Task als teambuilding opdracht

Met een blinddoek 4x4 rijden

Puzzel spel met team

Winchtask met teambuilding

Special Tasks gericht op uw specifieke wensen

Wij hebben diverse Special Tasks ontwikkeld die ieder geschikt zijn voor diverse teams, maar ook op maat aan te passen zijn voor uw specifieke doelen. In totaal beschikken wij over vier Special Tasks:

1. Swamp Task

Als eerste hebben we de ‘Swamp Task’, deze is speciaal ontwikkeld met twee doelen:

  1. de ‘doeners’ laten zien dat denken heel belangrijk is.
  2.  Out of the box denken.

De opdracht bestaat uit een (denkbeeldig) moeras dat u met 1 of 2 wagens moet oversteken. Hiervoor zijn een beperkt aantal drijvende delen beschikbaar. Bij deze Special Task is al snel zichtbaar dat er doeners zijn in uw organisatie die gelijk (zonder plan of overleg) beginnen te sjouwen met de drijvende delen. Na een 5-tal minuten lopen ze dood omdat ze niet verder kunnen. Vaak zie je dat de denkers dit al meerdere malen hebben aangegeven, maar er niet naar hen geluisterd wordt. De kennis is dus wel aanwezig maar door het niet luisteren zijn er veel arbeidsuren verloren gegaan. Dit kan een waardevol inzicht zijn voor uw bedrijf.

2. Special Communication Task

Als tweede hebben we de ‘Special Communication Task’. Hier gaan de deelnemers een geblinddoekte chauffeur door middel van aanwijzingen een parcours laten rijden. Het doel is dat mensen merken dat communiceren met iemand die een route of doel niet ziet veel moeilijker is dan je verwacht. Veiligheid staat bij Adventure Events voorop en zorgen wij er daarom ten alle tijden voor dat deelnemers geen gevaar lopen.

3. Tire Task

Als derde Special Task hebben we de ‘Tire Task’ die tevens op verschillende manieren is uit te voeren. We maken een zogenaamd hoofdkantoor en een werklocatie waar de uitvoerders met een stapel banden staan. Op het hoofdkantoor wordt een plan gemaakt om de stapel banden te verplaatsen; dit kan echter maar op één manier.  De aanwijzingen van dit plan worden telkens door iemand van het hoofdkantoor overgebracht naar de werklocatie. U gelooft het niet, maar het gebeurt vaak genoeg dat mensen na 30 meter lopen niet meer weten wat de opdracht was of hem verkeerd doorgeven aan de werkers/uitvoerders. Een uitdagende task waar communicatie de basis is.

4. Winch Task

Als vierde Special Task hebben we de ‘Winch Task’. Hierbij werkt het team samen aan het bouwen van een lier of winch. Het belangrijkste doel bij deze task is samen een plan maken en dit als team uit te voeren.

Teambuilding met 4×4 auto’?

Extremer?

Kom twee of meer dagen werken aan uw team!

Samen een kampvuur maken, uw eigen eten bereiden en een overnachtingsplaats maken als in Expeditie Robinson tijdens een cursus 4×4 rijden in België? Dat kan!
Neem vrijblijvend contact met ons op en vertel uw doel en wensen, wij maken graag een programma dat bij u past.

Teambuilding programma samenstellen?

Dat kan! In overleg maken wij een programma dat past bij uw wensen. Schrik niet als er tijdens deze opdrachten onverwachte dingen gebeuren die uw complete organisatie op zijn kop kunnen zetten. Zo hebben we ooit een heel speciaal programma samengesteld met als doel om te zien wie van de 2 directeuren van 2 bedrijven die gingen fuseren het meest geschikt was om de nieuwe directeur te worden …. En wat bleek, beide waren veel minder geschikt dan een deelnemer die wel in het MT zat. Deze had meer de draagkracht van de mensen, was rustiger, wist mensen beter te enthousiasmeren en was meer de teamplayer die gezocht werd. Een verrassende wending! Ontdek wat een 4×4 cursus voor uw medewerkers kan betekenen en neem vrijblijvend contact met ons op.