4×4 rijden brandweer

Training 4×4 Brandweer

Een brandweerkorps dat beschikt over een 4×4 of 6×6 voertuig, kan veel meer uit dit voertuig halen door een goede training te volgen. Bij Adventure Events bent u aan het juiste adres voor interessante trainingen, waaronder de populaire 4×4 cursus.

4×4 off road met een Brandweer voertuig

De eigenaar van Adventure Events heeft heel veel kennis als het gaat om off road rijden met lichte en zware voertuigen. Zijn passie en technische kennis zorgen ervoor dat uw voertuigen moeiteloos op plaatsen kunnen komen waar u denkt dat ze niet kunnen komen. Soms adviseren we kleine aanpassingen te doen waardoor het 4×4 rijden veel makkelijker gaat.

Afhankelijk van waar u het voertuig voor wilt inzetten (bosbranden, strand, blussen of hulpverlening) maken wij de cursus voor uw brandweerkorps op maat.

Neem contact op


4x4 rijden training voor de brandweer

Kies uw locatie uit

Het liefst trainen we u op uw locatie, dat heeft als voordeel dat we op uw (speciale) zand of op uw ondergrond samen kunnen oefenen en voorkomen dat u zich vastrijdt (in de afgelopen 15 jaar geen 1 keer vastgestaan met een vrachtwagen) ook kunnen we op verschillende locaties terecht  waar we kunnen oefenen met uw wagen.

Combinatie van theorie en praktijk

Bij Adventure Events geven we zo min mogelijk theorie (helaas ontkom je er niet aan) maar proberen we zoveel mogelijk in de praktijk te doen. Laten zien waar een hulpverleningsvoertuig kan komen, vertrouwen krijgen in het voertuig en kennis in de praktijk opbouwen. Helaas merken wij nogal eens dat er veel zogenaamde kennis aanwezig is die niet klopt met de praktijk. Zo zijn er nog veel mensen die denken dat je ventiel kapot kan gaan met een lagere bandenspanning. Dat klopte wel 35 jaar geleden (springvelgen en /of binnenbanden) maar met een tubeless band is dat echt onmogelijk. Daarom is een goede training met uw (nieuwe) off road hulpverleningsvoertuig een goede keuze.

Dagje praktijk van een 4×4  Brandweer training

Op een mooie dag aangekomen op een van onze eilanden mochten we een prachtige 19 ton zware 4×4 vrachtwagen gaan trainen. De deelnemers waren nogal sceptisch omdat ze een week van tevoren van de leverancier een training hadden gehad waarbij het voertuig om de haverklap vastzat. Na een klein stukje theorie en uitleg dat er bijna geen beter voertuig dan dit bestond maar een stuk kennis ontbrak bij de vorige instructeur (bij navraag bleek hij gespecialiseerd in het nieuwe rijden)  zijn we naar het strand gegaan. Daar aangekomen was het voertuig niet te stoppen. De monden vielen open. Na 2 uur rijden was er 1 deelnemer stellig van overtuigd dat dit ander zand was dan hun eigen strand (we mochten daar niet trainen omdat het te druk was overdag).  Daarop zijn we met de hele groep teruggegaan naar de wal. Daar zijn we naar hun eigen locatie gegaan, hebben de moeilijkste overgang gezocht en stonde na 3 x zoeken welke versnelling het beste was, boven. Een en ander werd gadegeslagen door de reddingsbrigade, die dit huzarenstukje met hun 17 ton minder wegende 4×4 ook wilden doen en tot ongeloof van iedereen: die kwamen na 15 pogingen nog niet boven. Dan laat je zien waarom een goede 4×4 training van belang is. Het beeld dat de nieuwe wagen niets kon omzetten naar : Wat kan deze niet?

Het Verhaal is echt gebeurd en om die reden zijn er bewust geen merken of plaatsnamen genoemd. Het was niet de fout van de deelnemers, maar een gebrek aan kennis van de leverancier.

Training 4x4 rijden met brandweerwagens

Cursus 4x4 rijden

Interesse in 4×4 brandweer training?